Trei uleiuri esențiale pentru păr

Când vine vorba de sănătatea părului, noi femeile am face orice mască sau am fi dispuse să încercăm orice tartament ce ne-ar ajuta părul să crească mai repede, să fie strălucitor și sănătos.
Cum vremurile se reîntorc iar tratamentele naturale sunt din nou în vogă, azi vă recomand trei uleiuri numai bune pentru a rezolva problemele de sănătate și frumusețe ale podoabei capilare.

Uleiul de ricin – mereu avem o reală problemă cu creșterea părului! Ei bine uleiul de ricin stimulează creșterea părului dacă știm să-l folosim și aplicăm corespunzător.
Când vorbim de uleiuri naturale, automat vorbim despre un tartament ce impune multă răbdare! Nicoodată un produs natural nu va avea efecte imediate însă va avea rezultate sigure.

Cum folosim uleiul de ricin pe păr? De cele mai multe ori în diverse măști alături de alate uleiuri și vitamine dar se poate folosi și independent.
Folosit independent trebuie să aveți în vedere următoarele: Puneți ulei de ricin în podul palmei apoi aplicați-l pe rădăcini și masați ușor. Lăsați uleiul să acționeze peste noapte, dimineața eu folosesc un prosop înmuiat în apă fierbinte pentru a-mi înfășura părul în el și stau câteva minute pentru ca firul de păr să absoarbă toate proprietățile uleiului de ricin. După aceste proceduri vă spălați părul normal utilizând șampon și balsam sau mască!

Uleiul de cocos – acesta hidtratează firul de păr în profunzime datorită substanțelor din componența sa atât de benefice pentru păr. Pe lângă faptul că și uleiul de cocos stimulează creșterea părului, acesta combate și problemele cu mătreața și face părul ușor de descurcat.

Cum folosim uleiul de cocos pe păr? Ca și uleiul de ricin, nici uleiul de cocos nu necesită un proces complex de aplicare. În priml rând trebuie să umeziți puțin părul înainte de aplicare, îl ștergeți cu un prosop uscat și apoi aplicați ulei de cocos în funcție de lungimea părului. Pentru părul lung este necesară o lingură de ulei de cocos, pentru părul mediu sunt necesare două lingurițe iar pentru părul scurt este de ajuns o singură linguriță de ulei cu care veți masa scalpul.

Uleiul de cocos, ca și în cazul uleiului de ricin, trebuie lăsat să acționeze peste noapte. Pentru a evita pătarea lenjeriei cu produs, vă recomand să folosiți o cască de duș sau să puneți un prosop pe pernă! Dimineață vă puteți spăla normal părul.

Uleiul de argan – mai este denumit și ”aurul lichid” pentru proprietățile de regenerare de care dispune. Pentru păr, uleiul de argan este vital. Acesta este cunoscut pentru minunile pe care le face când vine vorba de vârfurile despicate și strălucire dar repară și membrana celulară deteriorată a părului.

Cum folosim uleiul de argan? Uleiul de argan se aplică la rădăcină și se masează timp de 10 minute sau pe vârfurile despicate fără altă acțiune. Se lasă pe păr în jur de o oră apoi vă spălați ca de obicei!

La final vă las cu o mască de păr care eu o prepar zilnic și în care folosesc uleiurile de mai sus cu excepția celui de argan. Masca o găsiți AICI și vă va ajuta să vă regenerați părul mai ales când acesta a suferit un decapaj în prealabil sau aveți probleme cu așezarea, descurcarea la periat sau firul de păr este casant.

Voi ce uleiuri folosiți?

Leave a Reply