Apa micelară – un must have pentru un ten frumos

De ceva timp apa micelară este prezentă tot mai mult în spoturi publicitare, în vitrinele magazinelor și farmaciilor dar mai ales în sfaturile și recomandările specialiștilor.

La ce și pentru ce este bună apa micelară? Sau mai ales, ce este apa micelară? Sunt întrebări pe care am să le abordez în cuprinsul acestui articol.

Apa micelară este o soluție ce conține în compoziția sa celule mici numite micele. Aceste micele sunt mici balonașe de grăsime în apă pură. Mai exact apa micelară curăță tenul cu ajutorul bulelor de ulei care atrag uleiurile dăunătoare de pe ten lăsându-l curat în proufunzime și reușind să îndepărteze chiar și machiajul.

Demachierea cu apa micelară

Probabil una dintre cele mai simple proceduri este demachiatul cu ajutorul apei micelare. Tot ce trebuie să faci este doar să te înarmezi cu dischete demachiante, să pui puțină apă micelară pe suprafața acestora și apoi să cureți cu atenție urmele de machiaj. Cred că este un porcedeu inventat pentru femeile care sunt foarte active și fac economie de timp dar și pentru femeile care nu au un întreg ritual de demachiere și recurg la metodele ce implică un minim de efort.

Pe lângă rolul de demachiant, apa micelară este un tonic excelent. După ce ți-ai spălat fața, este nemaipomenită pentru a îndepărta și cele mai mici și profunde impurități. Nici dimineața nu este un moment nepotrivit pentru apa micelară, aceasta este perfectă pentru a înlătura impuritățile ce s-au strâns pe ten în timpul somnului sau o poți folosi pentru a îndepărta urmele rămase de la crema de noapte aplicată înainte de somn.

Așadar apa sau loțiunea micelară, este un produs ce trebuie să facă parte din rutina noastră zilnică și nu trebuie să lipsească din arsenalul de frumusețe.

Practic apa micelară concentrează căteva produse de bază din îngrijirea tenului într-un singur produs cu multiple întrebuințări. Deși folosită pentru demachiere, este recomandată să o folosim și înainte de a începe să ne machiem.
Recomand acest produs fiecărei femei care-și iubește tenul și care își dorește o îngrijire ca la carte pentru un ten curat și sănătos.

Leave a Reply